Laadpalen

Een laadpaal voor thuis

Ben je in het bezit bent van een elektrische auto en heb je de ruimte om deze op je eigen terrein te parkeren? Dan is het erg aantrekkelijk om te kiezen voor een elektrische laadpaal thuis. Je hebt altijd een beschikbaar oplaadpunt en rijdt voortaan altijd met een volle accu weg. Bij de keuze voor een laadpaal voor thuis moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals het type auto en de thuissituatie. Interesse in een laadpaal thuis? Vul onze keuzehulp in en komt erachter welke laadpaal het meest geschikt is voor jouw situatie!

                                                         Wat kost een laadpaal thuis?

Op korte termijn lijkt de keuze voor een laadstation voor je elektrische auto thuis veel kosten met zich mee te brengen. Je moet ten eerste de laadpaal aanschaffen en laten installeren, daarnaast heb je de periodieke kosten van het abonnement wat bij de laadpaal hoort. Wanneer je de installatie achter de rug hebt, kun je beginnen met 'verdienen'. Thuisladen is namelijk stukken voordeliger dan openbaar laden, zelfs met de periodieke abonnementskosten erbij opgeteld. Thuisladen kost in Nederland ongeveer tussen de 21 en 35 cent per kWh, terwijl openbaar laden al gauw tussen de 30 en 59 cent per kWh kost!

Subsidie laadpaal thuis

Er zijn geen landelijke regelingen omtrent de subsidie voor een laadpaal of laadstation thuis. Dit wordt geregeld per gemeente. Hierdoor heeft iedere gemeente zijn eigen regeling. Zo geldt in sommige gemeenten dat je geen subsidie voor een laadpaal thuis krijgt, je kunt bij deze gemeenten wel een aanvraag indienen voor een laadpaal op een openbare plek. Deze zou dan in de buurt van je huis geplaatst kunnen worden, zodat je elektrische auto dicht bij huis opgeladen kan worden. Benieuwd of je recht hebt op subsidie binnen jouw gemeente? Informeer bij gemeente naar de mogelijkheden.

Hoe krijg ik een laadstation thuis?

Geïnteresseerd in een laadstation voor thuis? Begrijpelijk, gezien de vele voordelen.
Aangezien het niet verantwoord is om zelf een laadpaal te installeren, raden we je aan deze altijd te laten installeren door een gecertificeerde installateur.

Wij maken daarom altijd een offerte op maat voor een laadstation inclusief intallatie door een van onze eigen erkende installateurs. Zo weet je zeker dat hij goed én veilig geïnstalleerd is.

Thuis laadpaal installeren

Nadat je een offerte hebt aangevraagd, zal een van onze medewerkers een offerte uitwerken die precies is afgestemd op jouw situatie en wensen. Dit wordt vrijwel altijd gebaseerd op het schouwformulier die van tevoren is ingevuld. Wanneer onze installateur langskomt om de laadpaal te installeren zal hij eerst de meterkast voorbereiden. De installateurs plaatsen een aardlekautomaat en maken vervolgens een nieuwe stroomgroep aan. Daarbij kunnen zij ook een module voor dynamic load balancing in de meterkast plaatsen.

De volgende stap is het laadstation plaatsen en installeren. De installateur maakt een muurdoorboring van de meterkast naar buiten. De kabel trekt hij vervolgens naar het laadstation vanaf de meterkast. Deze wordt ingegraven en netjes weggewerkt. Het laadstation wordt op een paal geplaatst of aan de muur gehangen. Tot slot wordt het laadstation aangesloten en geactiveerd. Na afloop ruimen de installateurs alles netjes op en controleren zij of alles correct is aangesloten. Uiteraard is er dan ook nog ruimte voor uitleg en advies van onze installateurs.

Soorten laadstations voor thuis

Zowel zakelijk als particulier is er veel keuze in laadpalen. Ga je voor een 1-fase of 3-fase laadstation? Kies je wel of niet voor dynamic load balancing? Laat je het station plaatsen tegen de muur of op een paal? De soort laadpaal hangt af van verschillende factoren zoals het type elektrische auto, de thuissituatie en natuurlijk ook budget en voorkeuren.

De voordelen van een laadpaal thuis

Volle accu

Je hoeft nooit meer met een slechts halfvolle accu weg te rijden en de actieradius is daarom een stuk groter.

Geen wachtrijen

Je hoeft niet langer in de rij te staan voor een openbare laadpaal.

Voordelig

Thuisladen (of op je werk) is een stuk voordeliger dan openbaar laden.

Ideaal met zonnepanelen

Indien je thuis al zonnepanelen hebt, rij je klimaat neutraal en bespaar je nóg meer (gratis stroom).